Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Az elnyomás mondjon le!

Egy társadalomkritikus pszichológus blogja. Szex, feminizmus, család, antikapitalizmus.

Rendszerkritika

Friss topikok

  • sherrie: A könyv láthatóan félre lett értelmezve a blogger által. Nem egyértelmű, hogy csak nem akarja (ért... (2015.09.17. 15:24) Mohás Lívia: Nők a harmadik évezredben
  • zriff: Az egész cikk egy tömény férfigyűlölő femináci elmebaj. @Peter_Cs: Te elmebeteg vagy. Olvastam a ... (2015.01.21. 12:25) Miért vagyok feminista?
  • -JzK-: A másik oldal: www.ferfihang.hu (2013.09.01. 16:59) A feminizmusról röviden
  • Asta (törölt): Nekem az a véleményem, hogy ha kell ha nem, egy összeesküvés áldozatai vagyunk, és ez abból adódot... (2010.12.06. 19:40) Erőszak a hírműsorokban
  • egypszichoaktivista: @kindertojás: igen, ráadásul vannak alternatívák, csak pont azért nem lehet kipróbálni sem őket, m... (2009.12.29. 14:15) Mi a baj a kapitalizmussal?

Linkblog

2008.09.27. 12:16 egypszichoaktivista

Miért vagyok feminista?

A feminizmus számomra olyan ideológia és gondolkodásmód, aminek hatására teljesen átalakul a nőkről és a férfiakról alkotott képünk, máshogy látjuk a történelmet és a művészeteket, változtatunk a viselkedésünkön. Felelősséget érzünk azért, hogy egyéni és társadalmi szinten is tegyünk valamit a férfiuralom, az elnyomás ellen.

Amióta feministának vallom magam, érzékenyebb vagyok a szexizmus mindenféle formájára. Szóváteszem, ha a nőket szexuális tárgyként kezelik, vagy „szeretetreméltó”, de bugyuta lényeknek tartják, akiknek az élete a házimunka és a gyereknevelés körül forog.

Jobban odafigyelek a nőket érő (sokszor rejtett) megkülönböztetésre, az egyenlőtlenségre. Nem tartom evidensnek, hogy a nő egyedül végezze a házimunkát, hogy kevesebb pénzt keressen, vagy hogy korlátozottabbak legyenek a lehetőségei, mint a férfiaké.

Érzékenyebb vagyok arra az összefüggésre, hogy a nők ellen elkövetett családon belüli erőszak, vagy a nemi erőszak nagy részben azért történhet meg, és azért marad következmények nélkül, mert mindez a patriarchális társadalom ideológiája szerint elfogadott. Éppen ezért nem tudok elsiklani semmilyen szexista megnyilvánuláson, mióta tisztában vagyok vele, hogy ennek hosszú távon akár ilyen drasztikus hatásai lehetnek sok-sok nő életére.

Feministának lenni a látszat ellenére nem jelenti azt, hogy állandóan rosszul kellene éreznem magam a világban tapasztalható patriarchális elnyomás miatt. Inkább hajtóerőt ad, aminek segítségével öntudatosabb vagyok, könnyebben állok ki magamért, hiszen nem veszem evidensnek azt, hogy a férfiaknak előjogai lennének velem szemben.

7 komment

Címkék: szex férfiak feminizmus nők egyenlőtlenség


A bejegyzés trackback címe:

https://egypszichoaktivista.blog.hu/api/trackback/id/tr50684273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.09.19. 22:28:54

Kapjál már a fejedhez! Elég ostobaságot locsogtál már itt össze-vissza ahelyett hogy mondjuk rendes vacsorát tettél volna az urad elé. :-)

pampalini20 2009.12.22. 19:36:08

Én is egészen hasonlóan érzek.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.09.03. 18:03:10

Teljesen korrekt a cikk, minden szavával egyetértek. Kapcsolódó írásom: peter-cs.blog.hu/2008/01/24/miert_van_szukseg_a_feminizmusra

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.09.03. 18:04:22

@Karmadealer: Te hordasz itten össze mindenféle böszmeséget.

@-JzK-: Trollbagázs.

zriff 2015.01.21. 12:25:00

Az egész cikk egy tömény férfigyűlölő femináci elmebaj.

@Peter_Cs: Te elmebeteg vagy. Olvastam a blogodat, a cikkeid, egy rakás képtelenség.
süti beállítások módosítása